Small Group Training

Tabata

Tabata training is een manier van High Intensity Interval training (HIIT). De basis van een Tabata Workout is dat je een bepaalde oefening voor 20 seconden uitvoert. Je doet in deze 20 seconden zo veel mogelijk herhalingen. Vervolgens heb je 10 seconden rust. Dit herhaal je acht keer (in totaal dus 4 minuten). Dit gaan we dan natuurlijk voor meerdere spiergroepen uitvoeren.

Line Training

Line Training lijkt op een circuit, maar toch is het anders.

Bij Line Training heb je verschillende “lijnen” met 3 a 4 verschillende oefeningen. Zo doe je dus 3 of 4 oefeningen achter elkaar aan met minimale rustperiode. De intensiteit van de oefeningen is geheel aan te passen aan je eigen niveau, omdat de oefening uitgevoerd wordt op tijd.

Circuit Training

In een traditionele training doe je een aantal sets per oefening – meestal 3 of 4 – waarna je doorgaat naar de volgende oefening. Circuittraining bestaat ook uit oefeningen en sets, maar nu doe je voor elke oefening ‘slechts’ één set, waarna je meteen een set doet voor de volgende oefening. Zo’n reeks oefeningen/sets noemen we een ‘circuit’. Dit circuit herhaal je een x-aantal keer. Omdat elke volgende set in een circuit een volgende oefening is, hoef je niet lang te pauzeren tussen sets zoals in een traditionele training; je pauzeert alleen tussen de verschillende circuits. Behalve dat dit tijdbesparend is, krijgt de krachttraining op deze manier een duurelement. In wezen is een circuittraining een vorm van intervaltraining.

WOD Training

WOD is een verzamelnaam van: Workout of the Day.
Wij bieden verschillende soorten WOD trainingen aan zoals AMRAP en EMOM.

AMRAP is de afkorting voor: As Many Rounds As Possible, oftewel, zoveel rondes als lukt binnen de gegeven tijd. Een AMRAP-WOD heeft een vooraf bepaalde tijd. De gegeven oefeningen doe je allemaal achter elkaar, dit is één ronde. Dit herhaal je zo vaak mogelijk tot de tijd om is.

De term EMOM staat voor: Every Minute On the Minute. Bij deze WOD heb je voor de oefeningen één minuut om een bepaald aantal herhalingen te doen. De resterende seconden (als je tijd over hebt) neem je rust. Als de minuut voorbij is, herhaal je de ronde. EMOM-WOD’s hebben een vooraf bepaalde tijdsduur.

WOD Cardio

WOD Cardio, ook wel HIIT (High Intensity Interval Training). Een WOD Cardio heeft een maximale duur van 30 minuten. WOD Cardio kan bestaan uit intervallen van 10 seconden variërend tot 5 minuten, waarbij de intensiteit hoger is dan de anaerobe drempel. De rustpauzes zijn korter en kunnen bestaan uit actieve rust (lage intensiteit) of complete rust.
Wil jij je conditionele aspect naar een nog hoger level tillen?
Probeer dan de nieuwe WOD Cardio!

Suspension Training

Je hebt er vast al wel eens van gehoord, een “Suspension Trainer” of een “TRX”. Het trainingsattribuut dat aan één kant vastzit aan een ankerpunt. Aan de andere kant zitten twee handvatten, die elk via banden van nylon webbing verbonden zijn met het ankerpunt. Door deze opstelling kunnen de handvatten in verschillende richtingen bewegen, wat veel oefeningen mogelijk maakt. Ook is het hierdoor mogelijk om de oefeningen lichter of zwaarder te maken door de hoek waaronder je traint te veranderen. Als je een stap zet in een route en beweegt naar de volgende greep span je allerlei spieren op hetzelfde moment aan. Tijdens een TRX training span je ook meerdere spieren op hetzelfde moment aan en staat je core constant onder spanning.

Gratis Proefles

Ben je nou geïnteresseerd in onze Small Group Training? en lijkt het je leuk om mee te sporten? Plan een gratis proefles in en ervaar een nieuwe manier van sporten!

Proefles